Ismét meghalt egy Szaddámot utánzó gyerek

2007.01.05. 20:13

Egy tízéves texasi fiú valószínűleg Szaddám Huszein volt iraki diktátor akasztását utánozta, és akaratlanul megölte magát - jelentette a Houston Chronicle című helyi lap pénteken.

Az ötödik osztályos Sergio Pelicót saját szobájában Szilveszter napján találták meg, az emeletes ágyára rögzített kötélen lógott. Vélhetően ki akarta próbálni magán az akasztást, előzőleg ugyanis a Szaddám Huszein kivégzéséről sugárzott képsorokat látta a tévében - mondták el a családtagok és a rendőrök a déli kisvárosban, a néhány ezer fős Websterben.

"Rögtön arra gondoltunk, hogy kísérletezett" - nyilatkozott Tom Claunch rendőrhadnagy. Julio Gustavo, az áldozat nagybátyja szerint Sergio vidám és kíváncsi fiú volt. Elmondta, hogy együtt nézték a tudósítást Huszein kivégzéséről, és Sergio a diktátor haláláról kérdezősködött. Másik nagybátyja azt mondta a fiúnak, azért ölték meg Huszeint, mert nagyon rossz ember volt, amire Sergio csak annyit válaszolt, "oké".

Sergio édesanyja aznap dolgozott, gyerekeire rokonai vigyáztak, a halott fiúra egyik nagybátyja talált rá. Gustavo annyit mondott, nem érti, miért közvetítik a tévében egy ember akasztását. Szerinte a tízéves fiú nem hitte el, amit látott.

A rendőrség közlése szerint a fiú még a bokáját is összekötözte. Előzőleg állítólag arra panaszkodott, hogy nem kapott karácsonyra ajándékot az apjától, aki New Jersey-ben él, de a hatóságok véleménye szerint nem szándékosan ölte meg magát.

Mint arról az MTI már korábban beszámolt, Szaddám Huszein akasztását utánozta játékból két gyerek Pakisztánban is, és ebbe egyikük - a  "kivégzendő" - belehalt.

Az áldozat egy 9 éves fiú volt, aki 10 esztendős nővérével mímelte otthon a tévében látott akasztás előkészületeit, a kötelet a mennyezeten lévő ventillátorra kötötték. A lányka rögtön elszaladt   segítségért, amint látta, hogy öccse fuldoklik, ám a gyerekek anyja   és nagynénje már későn érkezett.