Megtalálták a madridi robbantás második áldozatát

2007.01.05. 11:22

Különeges kamerával találták meg a december 30-i madridi robbantás második áldozatának holttestét több ezer tonna rom alatt. A tetemet tűzoltók próbálják felszínre hozni, de a munkát omlásveszély nehezíti.

Megtalálták az év végi madridi terrormerénylet második áldozatának a holttestét is a romok alatt - közölték pénteken a mentők. Az áldozat járművére csütörtök éjjel bukkantak rá a madridi repülőtér felrobbantott, több emeletes parkolóházának alsó szintjén, több ezer tonna rom alatt.

Eljutni hozzá még hosszú időbe telik, mert omlás veszélye fenyegeti a munkát végző tűzoltókat. Az áldozatot egy különleges kamerával találták meg, amelyet a romok alatt sikerült bevezetni az ecuadori Diego Armando Estacio gépkocsijába. Az illetékesek azt mondták el, hogy a kamera segítségével egy kart láttak meg.

A két halálos áldozatot követelő, december 30-i merényletet az ETA baszk szeparatista szervezet követte el, felrúgva a márciusban a saját maga által meghirdetett tűzszünetet. A spanyol kormány válaszul felmondta a hónapok óta folyó béketárgyalásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK