Szedi áldozatait Indiában a szokatlan hideg

2007.01.05. 16:09

Legkevesebb nyolcvan ember vesztette életét a héten India északi és keleti területein a szokatlanul hideg idő miatt. A hajléktalanok számára tűzifát biztosítottak, az iskolákat és kollégiumokat pedig bezárták.

India legnépesebb államában, Uttar Pradesben az éjszakai fagypont közeli hőmérséklet miatt 34 ember halt meg. A hideg idő több tízezer hajléktalan életét veszélyezteti, akiknek csak kevés lehetőségük van a melegedésre. Új-delhiben a péntek reggeli minimum hőmérséklet 4 Celsius-fokra csökkent, ami a télen mért legalacsonyabbnak számít.

"A jövő héten továbbra is minden oktatási intézmény zárva lesz, amíg marad a sokak számára kibírhatatlanul hideg idő" - közölték helyi illetékesek. Bangladesből ötvenhat, főként koldus és hajléktalan haláláról érkezett hír csütörtökön az ország északi részében a héten bekövetkezett hirtelen lehűlés miatt. A hőmérséklet az ilyenkor szokásos 8-10 Celsius-fokról 6 fokra csökkent. A meteorológusok szerint a térségbe hétfőn betört hideghullám valószínűleg a jövő hét végéig tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKK