Négy, valószínűleg kivégzett ember tetemére bukkant a rendőrség vasárnap Srí Lanka északi részén. Eközben a hatóságok folytatták a nyomozást az előző napokon elkövetett robbantásos merényletek ügyében.

Két áldozattal fejlövés végzett, a másik kettőre kötéllel a nyakában bukkantak rá egy tóparton. Mind a négy holttestet a szigetország északi részén lévő Vavunija település közelében találták. Ez az utolsó kormány által ellenőrzött település az északi térségben, mielőtt a tamil szeparatisták uralta térségbe érnénk - közölte a helyi rendőrparancsnok.

A Srí Lanka-i rendőrség eközben őrizetbe vett három újabb személyt az előző napokon elkövetett, 21 halálos áldozatot követelő két robbantásos merénylet nyomozása során. Korábban már 10 embert vettek őrizetbe.

Szombaton egy személyszállító busz ellen hajtottak végre támadást a szigetállam déli részén, Hikkáduva üdülőhely közelében. A jármű 15 utasa életét vesztette és több mint harmincan megsebesültek. Az áldozatok a rendőrség közlése szerint helybeliek voltak. Pénteken hasonló támadás ért a főváros, Colombo közelében egy másik buszt - tíz ember életét vesztette és közel hatvanan megsebesültek.

A hatóságok mindkét terrortámadás elkövetésével a tamil szakadárokat gyanúsítják.