Beomlott egy metróállomás Sao Paulóban

2007.01.13. 17:43

Óriási kráter tátong Sao Paulóban, ahol beomlott egy épülő metróállomás. A meginduló föld több autót magával sodort, az eltemetett embereket még mindig keresik.

Beomlott egy épülő metróállomás helyi idő szerint pénteken Sao Paulo brazíliai nagyvárosban, a megindult földtömeg több járművet és embert magával ragadott. A környéken több ház is megrongálódott, legalább nyolcvan családot evakuáltak a veszélyeztetett épületekből. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért szakadt be a föld, egyesek szerint a heves esőzésekben felpuhult az altalaj, az épülő metróállomás falai megroggyantak.

A mentési munkálatokat a további omlásveszély hátráltatja. Szombaton különleges idomított kutyák segítségével nagy erővel keresték egy minibusz hét eltűnt utasát, egyelőre csak a jármű vezetőjét sikerült élve kimenteni. Két másik autót már az éjszaka kiemeltek a törmelékből.

A nagyobb tragédiát azért sikerült elkerülni, mert a földindulást zajok és a falról lehulló kövek előzték meg, így az építkezés dolgozói időben el tudtak menekülni. Az óriási kráterbe főleg parkoló gépjárművek, teherautók csúsztak be, valamint a kisbusz, amely éppen akkor hajtott arra, amikor megnyílt alatta a föld.

KAPCSOLÓDÓ CIKK