Szexipari célú szervezett bűnözésnek minősítette egy fiatal magyar pár tevékenységét a brit bíróság, miután hirdetéssel csalt brit bordélyházakba magyar nőket. A pár mindkét tagját többéves börtönbüntetésre ítélték.

Nagy-britanniai bordélyházakba csalt szexrabszolgának két magyar nőt az a magyar pár, amelynek tagjait együttesen öt év és nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte egy bíróság szombaton - jelentette a Financial Times című londoni lap. A pár 22 éves férfitagját 40 hónap, 28 éves barátnőjét pedig 28 hónap börtönre ítélte a bíróság, amiért jelentős összeg ellenében nagy-britanniai bordélyházi "szexmunkára" toborozott két magyar nőt. A bíróság "szexipari célú szervezett bűnözésnek" minősítette tevékenységüket.

Áldozataik egyike akkor nyerte vissza szabadságát, amikor félszáz brit rendőr rajtaütött a Cuddles nevű, masszázsszalonnak álcázott birminghami bordélyházon. A lány előzőleg kétségbeesett SMS-ekben kért segítséget magyarországi barátaitól, s a magyar rendőrök hívták fel brit kollégáik figyelmét a "masszázsszalonra". Az ügyészség szerint a szexrabszolgának Angliába vitt nőre különösen sanyarú sors várt azután, hogy 3000 fontért eladták őt albánoknak. A lányt kétszer is megerőszakolták.

Az elítélt pár egy magyarországi internetes portálon toborzott lányokat "escort" munkára, s a brit ügyészség szerint a hirdetésből nyilvánvaló volt, milyen jellegű tevékenységet várnak el tőlük. Két nő mégis Nagy-Britanniába utazott, ahol egy glasgow-i bordélyházban végezte. A vádlottak és védőik azzal védekeztek, hogy csupán információval látták el a nőket, akik - szerintük - pontosan tudták, hogy prostituáltként kell majd dolgozniuk Nagy-Britanniában.