Hiába találkozhatott barátaival, hiába volt saját telefonja és hiába volt otthon sokszor órákig egyedül, egy 15 éves amerikai fiú négy évig titkolta, hogy a férfi, akivel él, nem az apja, hanem elrablója. A fiút szombaton találták meg - írja a Guardian.

Négy és fél év után térhetett haza egy 15 éves amerikai fiú, akiről szülei azt hitték, hogy eltűnt, később azonban kiderült, hogy elrabolták. A történet érdekessége - írja a Guardian -, hogy a fiút elrablója úgy kezelte, mintha a saját fia lenne, és bár iskolába nem járatta, minden nap hosszú időre magára hagyta.

A gyerek kijárhatott a házból, biciklizett, voltak barátai, ismerte a szomszédokat, sőt még egy telefonja is volt. A brit lap szerint egy alkalommal rendőrök igazoltatták, amikor megszegte a tizenévesekre vonatkozó kijárási tilalmat, de sem akkor, sem később nem árulta el senkinek, hogy a férfi, aki apjának mondja magát, valójában fogságban tartja.

A fiú 41 éves elrablóját múlt héten vette őrizetbe a kansasi rendőrség. Bár nevelőapja szerint a gyerek azért nem beszélt senkinek sem elrablásáról, mert félt, hogy megöli elrablója, elmeszakértők szerint a fiú azért azonosult áldozatának akaratával, hogy biztosítsa saját túlélését.