Elfogták az egyik leghatalmasabb kolumbiai drogbárót. Eugenio Montoyát, alias Don Hugót több órás tűzharc után tudták őrizetbe veni a kolumbiai hatóságok. A férfit bűnszervezet vezetésével és hatalmas mennyiségű kokain csempészésvel gyanúsítják.

Négy órás tűzharc után elfogták Kolumbia egyik legnagyobb feltételezett drogbáróját. Eugenio Montoya ellen, akit a hatóságok hétfőn mutattak be Bogotában az újságíróknak, már évek óta nemzetközi körözés volt érvényben.

A "Don Hugo" néven emlegetett drogbárót azzal gyanúsítják, hogy egyik vezetője a Norte del Valle kábítószer-kartellnek, amelyet az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) a leghatalmasabb és legerőszakosabb kolumbiai kábítószer-kereskedő szervezetnek tekint. Felemelkedésük az 1990-es évekre tehető, miután felszámolták a két legnagyobb riválist, a medellini és a cali kartellt. Jelenlegi becslések szerint ez a szervezet szállítja az Egyesült Államokba bejuttatott évi több mint 550 tonna kokain 30 százalékát.

Az amerikai drogellenes hatóságok évek óta vadásznak Montoyára és fivérére, Diegóra és kettejük elfogatásáért 5 millió dollárt ajánlottak fel. "Don Diego" szerepel az FBI-nak a világ legveszedelmesebb körözött bűnözőinek 10-es listáján is.