Lehullott az első januári hó Moszkvában

2007.01.20. 11:33

Csak most hullott le az első hó idén januárban Moszkvában. Az orosz főváros feketesége sokaknak okozott enyhe búskomorságot az orvosok szerint. Oroszországban 130 éve nem volt ilyen enyhe tél.

Lehullott szombaton az első januári hó az idei enyhe télen Moszkvában. Az orosz fővárosban, ahol fagypont körüli a hőmérséklet, a rendőrség szerint nehézségeket okozott a közlekedésben a friss hó. A havazást a Kirill orkán okozta Moszkvában, ahova péntek éjjel érkezett meg a legyengült vihar hűvös szelekkel, jóllehet előzőleg viharveszélyre figyelmeztettek a hatóságok.

Hó híján Moszkva az elmúlt hetekben az ilyenkor szokásosnál sokkal sötétebb volt, ami az orvosok szerint enyhe lefolyású búskomorságot okozott sok helyi lakosnak. Oroszországban 130 éve nem volt ilyen enyhe tél. A január eddig szinte fagymentes volt, néhány napon rekordmagas hőmérsékletet mértek. A Moszkvától délre fekvő Kalugában a városvezetés úgy döntött, visszatéríti a lakosoknak az előre befizetett fűtésköltség egy részét. Tavaly ilyenkor Oroszország európai részén helyenként mínusz 35 Celsius-fokot is mértek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK