Megállapodás nélkül ért véget vasárnap este Damaszkuszban Mahmúd Abbász palesztin elnöknek és Háled Mesaalnak, a Hamász palesztin mozgalom politikai vezetőjének tárgyalása, de mindkét fél jelezte, hogy a párbeszéd a közeljövőben folytatódni fog.

Eredeti tervek szerint Abbász még szombat este találkozott volna Mesaallal, hogy megpróbáljanak egyezségre jutni a nemzeti egységkormány létrehozásáról, valamint arról, hogyan vessenek véget a palesztinok hónapok óta tartó belső ellenségeskedésének, amelynek már 62 halálos áldozata van.

A vasárnapi találkozó után tartott közös sajtóértekezletükön Mesaal hangoztatta, hogy a párbeszéd lehet az egyetlen eszköze annak, hogy rendezzék a politikai ellentéteket. Egyben elismerte, hogy tévedett, amikor arról beszélt, hogy hatalmi harc zajlik a Palesztin Hatóságon belül.

Mindketten megerősítették, hogy ellenzik az átmeneti palesztin állam létrehozását, amely elképzelés szerepel az "útitervben" (a Washington által kezdeményezett közel-keleti rendezési tervben), és újra felbukkant a múlt hónapban Cipi Livni izraeli külügyminiszter egy nyilatkozatában.