Sűrű havazás nehezíti a csehek életét

2007.01.24. 10:43

Komoly fennakadásokat okozott a sűrű havazás Csehországban. A prágai repteret be kellett zárni, a Prága-Brno autópályán akadozik a forgalom. A sűrű havazás a cseh nagyvárosokban is káoszt okoz, Ostravában egy ember életét vesztette egy balesetben.

Csehországban országszerte súlyos közlekedési problémákat okoz a havazás, amely már egy emberéletet is követelt.

A heves hóesés miatt nem működik a prágai repülőtér. A Ruznye légikikötőt reggel fél négykor leállították, azóta nem indulnak és nem is érkeznek gépek. A reptér leghamarabb délután négy-öt óra körül nyithat meg ismét, ám ez is bizonytalan, mert a meteorológusok szerint egészen az esti órákig további sűrű havazás várható az ország egész területén.

A hóesés miatt a Prágát Brnoval összekötő autópályán is leállt a forgalom. A sztrádán számos kisebb baleset történt, éjfél óta már két ízben is leállt néhány órára a forgalom. Rendőrségi jelentések szerint az autóoszlopok hossza néhány helyen eléri a húsz kilométert is.

Súlyos fennakadások vannak a közúti közlekedésben a nagyvárosokban, különösen Prágában, Ostravában és Brnoban. Ostravában a hóviharban több komoly baleset is történt, egy ember meghalt, hárman megsebesültek.

A hatóságok arra figyelmeztették a cseheket, hogy ha tehetik akkor ne üljenek kocsiba, és különösen a D1-es autópályát és a hegyvidékeket kerüljék el. A hegyekbe, szükség esetén kizárólag hóláncokkal érdemes elindulni, mert az utak nagyon síkosak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK