Anélkül ért véget a Hezbollah által szervezett, egész országot megbénító tüntetéssorozat Libanonban, hogy a síita radikális szervezetnek engedett volna a kormány. A nagyobb kormányzati befolyásra vágyó Hezbollah bármikor újrakezdheti a balhét.

További tüntetésekkel fenyeget a Hezbollah Libanonban, miután végert ért a radikális síita szervezet egész országot megbénító, sok helyen erőszakba is átcsapó akciója. A zavargásoknak 3 halottja és 100 sérültje volt, de szerda hajnalra már nyugodt volt a főváros, Bejrút is.

A kormány nem nyugodhat meg, mivel a tüntetéseknek anélkül vetettek véget a szervezők, hogy bármelyik követelésük teljesült volna. Így most bármikor kirobbanhat egy újabb tiltakozó akció. A Hezbollah tavaly december óta követeli a kormány távozását, és egy olyan kabinetet akar, amelyben vétójoga van.

Sokak szerint ezzel részben azt akarják elérni, hogy megakasszák a Rafik Hariri 2005-ös meggyilolásának körülményeit tisztázó vizsgálatot. A néhai kormányfő halálához a gyanú szerint az országot abban az időben még katonai megszállás alatt tartó Szíriának is köze volt, amely Iránnal együtt támogatja a Hezbollahot.

Fuad Szinyóra, a helyi szunniták, drúzok, keresztények, valamint az USA, Franciaország és Szaúd-Arábia által is támogatott kabinetje azonban egyelőre nem enged a követeléseknek. A jelenlegi nyugatbarát, szíria ellenes kormányfő szerint ellenállnak a "megfélemlítésnek".