Orosz kommandósok öltek meg lázadókat

2007.02.03. 20:46

Megöltek négy felkelőt a biztonsági erők szombaton a Csecsenfölddel határos kaukázusi orosz köztársaságban, Ingusföldön. Az összecsapásban egy rendőr is megsebesült.

A tűzpárbaj több mint két órán át tartott a köztársaság északi részén fekvő, 35 ezer lakosú Malgobek városában a biztonsági erők és a lázadók között, akik elbarikádozták magukat egy lakásban. Az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozó szóvivő szerint a lázadók nyitottak tüzet a belügyi erőkre.

A lövöldözésben polgári személyek nem sérültek meg - tette hozzá, de beszámolójából az nem derült ki, hogy összesen hány lázadó csapott össze a biztonságiakkal. Egy meg nem nevezett minisztériumi forrás szerint, akit ugyancsak orosz hírügynökségek idéztek, a fegyvereseket azzal gyanúsítják, hogy január 31-én rálőttek az ingusföldi muftira és fiára.

A Csecsenfölddel szomszédos köztársaságban - ahova lassan átgyűrűzik a csecsen konfliktus - "különleges hadműveleteket" indítottak az orosz hatóságok feltételezése szerint csecsen szakadárokkal kapcsolatban álló és a térségben bujkáló lázadók felkutatására.

KAPCSOLÓDÓ CIKK