Olmert-Abbász-Rice-találkozó lesz február 19-én

2007.02.06. 20:46

Február 19-én találkozik egymással Ehud Olmert izraeli kormányfő, Condolezza Rice amerikai külügyminiszter és Mahmúd Abbász palesztin elnök. A találkozót Olmert jelentette be kedd este Jeruzsálemben amerikai zsidó vezetők előtt mondott beszédében.

Condolezza Rice amerikai külügyminiszter, Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök február 19-én találkozik, hogy megvitassák a térség mindinkább elmélyülő problémájának megoldását.

Az amerikai külügyminiszter legutóbbi közel-keleti körútján jelezte, hogy össze kíván hozni egy ilyen hármas megbeszélést, de dátum akkor nem hangzott el. Az Olmert beszédéről tudósító egyik forrás szerint a miniszterelnök nem közölte, hol tartják a hármas "csúcsot", egy másik forrás szerint viszont Jeruzsálemet jelölte meg helyszínként.

Az izraeli kormányfő bejelentéséhez hozzáfűzte: reméli, hogy a palesztin elnök, aki szerdán a szaúd-arábiai Mekkában találkozik a palesztin kormányt adó iszlám fundamentalista Hamász vezetőivel, nem fog a békéltető tárgyalások eredményeként olyan nemzeti egységkormányt felállítani, amely nem jut el azon nyugati követelések teljesítéséig, hogy ismerje el Izraelt és mondjon le az erőszakról.