Pelenkás ámokfutás lett az űrhajósszerelemből

2007.02.06. 16:52

Egy amerikai űrhajós annyira féltette szerelmét egy riválisától, hogy 1600 kilométert vezetett egyvégtében, pelenkában, mert minél előbb rá akart ijeszteni a csábítóra - írja a BBC. A Nemzetközi Űrállomást is megjárt űrhajóst emberrablási kísérlettel gyanúsítják.

Szerelemféltés miatt elkövetett emberrablási kísérlettel gyanúsítanak egy amerikai űrhajóst. Lisa Nowak - aki tavaly járt a Nemzetközi Űrállomáson - állítólag megpróbált elrabolni egy másik űrhajóst, mert attól tartott, hogy kolléganője elhalássza előle űrrepülő-pilóta szerelmét - írja a BBC.

A parókával elváltoztatott külsejű Nowak állítólag 1600 kilométert vezetett, hogy elrabolhassa paprikasprayvel elkábított áldozatát. Az úton a rendőrség feltételezése szerint pelenkát viselt, hogy ne kelljen megállnia még vécézni sem.

Nowak az autójáig követte a másik pilótát, aki be tudott zárkózni a kocsiba, de letekerte az ablakot, amikor az emberrabló sírni kezdett. Ekkor történt meg a támadás.

A támadó, akinek kocsijában fegyverek mellett a riválisa és a szerelmi háromszög férfi tagjának levélváltását is megtalálták, azt állította, hogy csak rá akart ijeszteni a másik nőre.

Az emberrablási kísérletért akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat - írja a BBC.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK