Rendőrőrsöt robbantottak Irakban

2007.02.11. 10:36

Robbanóanyaggal megrakott teherutóval hajtottak neki egy rendőrőrsnek az iraki al-Daúrban. Az épületet romba döntötte a detonáció, több tucatnyi ember meghalt.

Legalább harminc ember életét oltotta ki vasárnap egy öngyilkos merénylő az Irak északi részén fekvő al-Daúrban. A robbantó egy teherautóval hajtott neki a helyi rendőrőrs kapujának, és robbantotta fel magát. A detonáció ereje romba döntötte a rendőrőrs épületét a Bagdadtól 175 kilométerre északra fekvő városban.

Legalább haminc ember életét vesztette, 50 megsérült, az éáldoazokmközül 21 rendőr volt - közölte a helyi rendőrparancsnok. A szóban forgó település húsz kilométernyire fekszik Tikríttől, Szaddám Huszein szülőhelyétől. A zömmel szunniták által lakott térségben nagy számban vannak hívei az amerikai-brit katonai akcióval megbuktatott, egy iraki bíróság által halálra ítélt és kivégeztetett exelnöknek.

Ismeretlen támadók lelőttek nyolc embert Moszul, Irak harmadik legnagyobb városa közelében. A lesből támadó fegyveresek géppisztolyból tüzeltek egy mellettük elhaladó járműre a Szindzsár és Rabíjaa város közti főúton. A megtámadott autó utasai kevéssel korábban felvételre jelentkeztek a határőrség szindzsári toborzóirodájában, onnan voltak hazatérőben. A rendőrség feltételezése szerint éppen azért érte őket a halálos támadás, mert jelentkeztek a határőrség soraiba. Az iraki kormányellenes felkelők gyakran támadják a hadsereg és a rendőrség toborzóirodáit és kiképzőközpontjait.

KAPCSOLÓDÓ CIKK