Szélsőbalos radikálisokra csaptak le az olasz rendőrök

2007.02.12. 16:24

Merényletre készülő szélsőbalos csoportra csaptak le az olasz hatóságok. 15 embert vettek őrizetbe. A társaság fegyveres rablásokból tartotta fent magát, és a Vörös Brigádok ideológiáját követte.

Letartóztattak 15 embert Észak-Olaszországban, ahol egy szélsőbaloldali terrorista csoport tagjainál tartottak razziákat. A rendőrök Milánóban, Páduában, Torinóban és más városokban csaptak le a társaságra. Az őrizetbe vetteket felforgató tevékenységgel és fegyveres szervezethez tartozással gyanúsítják. Az ügyészség feltételezése szerint a számlájukra írható egy merénylet, és újabbak előkészítésén is dolgoztak, ám ennek Giuliano Amato belügyminiszter szerint a rajtaütéssel sikerült elejét venni.

A magát fegyveres rablásokból fenntartó, az 1970-es, 1980-as években működő Vörös Brigádokkal ideológiai rokonságot ápoló társaság után 2004 óta folyik nyomozás. A már felszámolt Vörös Brigádok több véres merényletet követett el Olaszországban. Tagjai 1978-ban elrabolták és megölték Aldo Moro korábbi miniszterelnököt. Egy évtizeddel a "történelmi" Vörös Brigádok eltűnése után egy másik csoport is jelentkezett ezen a néven, amelynek a nevéhez szintén több merénylet fűződött.

KAPCSOLÓDÓ CIKK