Rendőrőrsöket robbantottak Algériában

2007.02.14. 0:51

Hatan haltak meg és tizenhárman sebesültek meg abban a robbantás sorozatban, amelyet az algériai biztonsági erők ellen követtek el az ország észak-keleti részében.

Hét rendőrőrs ellen követtek el összehangolt merényleteket a fővárostól mintegy száz kilométerre keletre fekvő régióban. A hét pokolgép közül öt volt autóbomba. A merényletekért az al-Kaidához kötődő Ima és Harc Szalafista Csoport vállalt felelőséget, ám hivatalos részről ezt nem erősítették meg.

Hat személy, köztük két rendőrt ölt meg a robbanás Tizi-Ouzou tartományban, öten haltak meg Szi Musztafa községben, ketten Meklaaban haltak meg. A tizenhárom sérült közül tíz a rendőr. A régió az algériai berberek központja, ahol 1980-ban felkelést indítottak nyelvük hivatalossá tételéért. használatáért. t

A múlt hónapban tizenöt ember halt meg Algériában ai iszlám szélsőségesek és a rendvédelmi szervek összecsapásaiban. A keddi merényletek tavaly október óta az elsők voltak, amelyek kizárólag rendőrőrsök ellen irányultak. A tavaly októberi merényletek három halálos áldozatot követeltek, huszonnégyen sebesültek meg.

Decemberben bomba tépett szét egy külföldi olajmunkásokat szállító buszt, itt ketten haltak meg, nyolcan úszták meg kisebb-nagyobb sérülésekkel. Mindkét támadást az Ima és Harc Szalafista Csoport követte el.

Múlt év augusztusában hat hónap teljeskörű amnesztiát hirdettek az országban a radikális iszlamistáknak, de csak háromszáznál kevesebben éltek a lehetőséggel, pedig ígéretet kaptak, hogy nem állítják őket bíróság elé, még a súlyos bűncselekmények elkövetőit sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK