Lelőttek egy 20 éves férfit Londonban

2007.02.17. 16:59

Szombaton újabb fiatal esett lövöldözés áldozatául Londonban. A 20 éves férfit saját autójában érte a halálos támadás. Az elmúlt napokban három tizenévest öltek meg lőfegyverrel a nagyvárosban.

Két hét alatt már a negyedik fiatalt lőtték le a brit fővárosban. A huszonéves áldozatra szombat délelőtt találtak rá London Hackney negyedében, gépkocsijában, ahol a halálos lövések érték - közölte a Scotland Yard. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A BBC szerint a rendőrség két színesbőrű férfit keres, akiket láttak elmenekülni a helyszínről.

Manchesterben három személyt szállítottak lőtt sebekkel kórházba, ők két utcai lövöldözésben sebesültek meg az északnyugat-angliai nagyvárosban.

Londonban szerdán saját otthonában lőttek le egy 15 éves fiút. A rendőrség nem talált erőszakos behatolásra utaló nyomot. Február 6-án hasonló körülmények között öltek meg egy tinédzsert a dél-londoni Peckham kerületben, pár nappal korábban pedig Streatham negyedében egy jégpályán lőttek le egy 16 éves fiút.
   
A gyilkosságok ügyében nyomozó csoport illetékese a hét közepén arról beszélt, hogy a lőfegyver szinte státuszszimbólummá, tiszteletet parancsoló, "divatos kiegészítővé" vált a fiatalok körében. Manapság már nem csak a kábítószer-kereskedők, hanem egyre több tizenéves is tart magánál lőfegyvert, amelyet aztán bűncselekmények elkövetéséhez használ.
   
A Scotland Yard a hét végén fegyveres járőröket vezényelt London déli körzeteinek utcáira. A rendőrök átvizsgáltak számos gyanús gépkocsit, és őrizetbe vettek három férfit. John Reid brit belügyminiszter bejelentette, vizsgálja annak lehetőségét, miként szigoríthatnák a fegyveresen, illetve a bandák által elkövetett bűncselekményekre kiszabható büntetést.

[origo] / MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK