Az izraeli katonaság bejelentése szerint befejezték csütörtökön Nábluszban a palesztin fegyveres ellenállás infrastruktúrájának felszámolására indított ciszjordániai hadműveletét. Miután feloldották a kijárási tilalmat Náblusz óvárosában, a város más részeiben még folytatták vasárnap megkezdett akciójukat.

Hajnalban tűzharcba keveredtek palesztin fegyveresekkel, akik a városközponttól távol eső al-Fara menekülttábor mecsetében rejtőzködtek - itt négy palesztin sebesült meg, a Náblusztól északra fekvő menekülttáborban pedig elfogták az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai két tagját.

A katonák megrohamoztak egy lakóházat Náblusz egyik újonnan épült negyedében is, miután felszólították a lakókat az épület elhagyására. Behatolásuk után több robbanás hallatszott az épületből, de egyelőre nem ismeretes, hogy elfogták-e a keresett fegyvereseket.

Az izraeli alakulatok délutánra kivonultak a városból, és hírek szerint állásokat foglaltak el a palesztin fegyveres szervezetek fellegvárának számító település körül.

A hadsereg tájékoztatása szerint ezzel befejezték a nábluszi műveletet, amelynek megindítása óta tíz palesztint vettek őrizetbe, és három olyan laboratóriumot számolt fel, amelyben robbanóanyagok előállítása folyt. A műveletben egy palesztin civil életét vesztette.

Palesztin vezetők szerint az izraeliek a razziákkal igyekeznek aláásni a Hamász és a Fatah mozgalmaknak a palesztin egységkormány létrehozására tett erőfeszítéseit.