Négy év és kilenc hónap szabadságvesztésre ítélte a német Lidl diszkont szupermarketlánc zsarolóját a németországi Heilbronn törvényszéke. A férfi azzal védekezett, hogy nem meggazdagodni akart, csak adósságait szerette volna visszafizetni a zsákmányolt pénzből.

A 40 éves férfi sósavat töltött szájvizes palackokba, és kihelyezte ezeket a Lidl hamburgi szupermarketjeinek polcaira. Névtelen levélben 1,2 millió eurót követelt az áruházlánctól annak fejében, hogy elárulja, hol vannak elhelyezve a veszedelmes "szájvizek". Az áruházlánc fizetett a zsarolónak, és visszavonta több üzletének polcairól a szájvizes palackokat. "Csaknem tökéletes bűntény volt" - mondta a bíró az ítélethirdetés után.

Az ügyész ötéves börtönbüntetést indítványozott, de a bíróság figyelembe vette az enyhítő körülményeket - a vádlott büntetlen előéletét és a per során tanúsított megbánását. A zsaroló azzal mentegette magát bűnügyének tárgyalásán, hogy "nem meggazdagodni akart, hanem csupán adósságait szerette volna visszafizetni a kizsarolt pénzből, és néhány ajándékot kívánt vásárolni a családjának".