Őröket állított Slobodan Milosevic lánya a volt szerb diktátor sírjához, hogy megelőzze a további sírrongálást. Egy hete ugyanis karóval átszúrták Milosevic sírját: egy balkáni hiedelem szerint ugyanis így soha többé nem térhet vissza a gonosz lélek.

Egy hete hosszú fakaróval szúrta át Szlobodan Milosevic volt szerb diktátor koporsóját Miroslav Milosevic (aki csak névrokona az elhunyt diktátornak). A férfi azt mondta, azért szúrta át a temetőben a holttestet, hogy bosszantsa Milosevic rajongóit, akik a szerb vezér halálának egyéves évfordulójára készülnek. A balkáni hiedelem szerint így soha többé nem térhet vissza a gonosz lélek.

A sír alig sérült meg, amikor beleszúrta a Milosevic holttestének szívét célzó egyméteres karót. A tettes ezután önként feladta magát a rendőrségen. Milosevic korábbi pártja elítélte és "vandalizmusnak" nevezte a történteket.

A néhai diktátor lánya, Maria Milosevic először a rendőrséghez fordult a sír védelméért, ám elutasították kérését. Ezután maga bérelt fel őröket.

Milosevic tavaly március 11-én hunyt el Hágában, még mielőtt háborús bűneiért elítélhette volna az Egyesült Nemzetek bírósága. Szerbiában temették el, Pozarevacban, egykori házának előkertjében.

MTI/[origo]