Nobel-díjas íróval parolázott állítólag Castro

2007.03.14. 15:58

A kubai kormánylap szerint olyan jól van Fidel Castro kubai elnök, hogy egymás után beszélt Gabriel García Márquez kolumbiai íróval, Hugo Chávez venezuelai elnökkel és haiti kollégájával. Igaz, tavaly nyár óta nem mutatkozik a nyilvánosság előtt a beteg Castro.

Fidel Castro kubai elnök "nagyon jól van", és fogadta Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai írót - erről számolt be szerdán a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma, amely a kubai vezető és Hugo Chávez venezuelai államfő telefonbeszélgetéséből közölt részleteket.

A hétfő esti beszélgetésben, amelynek során René Préval haiti elnökkel is váltott néhány szót, a kubai elnök a lap szerint elmondta: úgy érzi, túl van minden betegségen. Ekkor számolt be arról is, hogy fogadta a Havannában tartózkodó García Márquezt.

Haiti, Kuba és Venezuela hétfőn írt alá háromoldalú együttműködési megállapodást az egészségügy, az energia és a kőolajtermelés terén.

Castro tavaly július 31-én adta át ideiglenesen a hatalmat öccsének, Raúlnak. Azóta számos találgatás látott napvilágot az állapotáról. Többek szerint a halál küszöbén táncol, a kubai állami propaganda azonban folyamatosan az állapotának javulásáról szóló híreket erősíti. Ugyanakkor Castro nyár óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK