Srí Lanka légierejének három tagja vesztette életét hétfőre virradóra, amikor tamil lázadók bombáztak egy légi támaszpontot a főváros közelében. A megtámadott bázis tőszomszédságában lévő repülőteret nem érte találat.

Bombákat dobtak hétfőre virradóan tamil lázadók repülőgépekről egy, a nemzetközi repülőtérrel szomszédos légi támaszpontra a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól északra. A támadásban életét vesztette a szigetország légierejének három tagja, tizenhatan megsebesültek.

Beszámolók szerint négy robbanást lehetett hallani a Colombótól bő 30 kilométerre északra fekvő Katanuyake légi bázison. Legalább két helikopter és egy hangár megrongálódott. A lázadók szóvivője arról számolt be, hogy az akciót végrehajtó két repülőgép épen visszatért a kiindulási helyére.
   
Noha a támaszpont tőszomszédságában lévő Bandaranaike nemzetközi repülőteret nem érte találat, a támadás időpontjában az ott lévő repülőgépek fedélzetén tartózkodó utasokat elővigyázatosságból leszállították a gépekről. Rövid ideig a repülőtér nem is üzemelt, az oda vezető utakat lezárták, és a körzetben zavarták a telefonvonalakat.
   
Előzőleg helyi lakosok arról számoltak be, tűzfegyverekből leadott lövések zaja hallatszott a repülőtér közeléből. A támadás végrehajtójaként jelentkező Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadószervezet Srí Lanka tamil kisebbség lakta északkeleti vidékének elszakításáért folytat fegyveres küzdelmet 1983 óta.