Egy francia szerzetesnő szerint a néhai II. János Pál pápának köszönhetően gyógyult fel súlyos betegségéből, mégpedig a római katolikus egyházfő halála után. Marie Simon-Pierre isteni csodának és az elhunyt pápa közbenjárásának tartja, hogy egyik napról a másikra kigyógyult a Parkinson-kórból. Vallomása kulcsfontosságú lesz II. János Pál boldoggá avatásában.

Csodás gyógyulásáról beszélt a sajtó képviselőinek a 46 éves Marie Simon-Pierre nővér pénteken a délkelet-franciaországi Aix-en-Provence-ban. Azt állítja, hogy az elhunyt pápa közbenjárására kigyógyult a Parkinson-kórból. A város közeli szülészotthonban dolgozó nővérnél 2001-ben diagnosztizálták a betegséget.

Elmondása szerint a pápa halála után egészségi állapota romlott, de június 2-áról 3-ára virradóra hirtelen felgyógyult. Ezt a nővér isten művének tekinti, akinél az elhunyt II. János Pál járt közbe. "Nem tudom kifejezni mindazt, ami lejátszódott bennem, ez túl nehéz, csoda történt" - fogalmazott.

"Találkoztam egy nővérrel, aki korábban sokat volt velem. Felemelve kezemet azt mondtam neki: nézd, nem remeg immár. II. János Pál meggyógyított" - számolt be történetéről. Ezt követően elmondta: szükségét érezte annak, hogy írjon. Keze simán suhant a papírlap fölött, tolla pedig futott azon. Miután leírt egy sort, keze továbbra sem állt le.

Fontos tanú

Simon-Pierre vallomása kulcsfontosságú lesz II. János Pál boldoggá avatásának folyamatában, amelynek egyházmegyei szakaszát április 2-án, a lengyel pápa halálának második évfordulóján zárják le. Az eseményén részt vesz a francia szerzetesnő is.  

Slawomir Oder prelátus a boldoggá avatási folyamat posztulátora a héten ismertetve a hétfői esemény előkészületeit ugyancsak említést tett a francia szerzetesnő csodás felgyógyulásáról. Elmondta, hogy a nővér a gyógyulását megelőző éjszakát adorációban töltötte el II. János Pál közbenjárásáért fohászkodva.

Ezt követőn írása ugyanolyanná vált, mint amilyen betegsége előtt volt. A prelátus elmondta, hogy az egyházmegyei bíróság által összegyűjtött anyagot, 130 tanú vallomását átadják a szentté avatási ügyek kongregációjának.

(MTI)