Felháborodást váltott ki a New York-i katolikus hívők körében, hogy egy manhattani galéria olyan Jézus-szobrot kíván bemutatni húsvét előtti nagyhéten, amely pucéran ábrázolja a megfeszített megváltót. A szobor ráadásul csokoládéból készült.

Heves tiltakozást váltott ki egy amerikai katolikus polgárjogi szervezetből, hogy egy New York-i galériában kiállítanak egy csokiból készült Jézus-szobrot. A csoportnak azonban nem a szobor anyagával van gondja - a művész közel egy mázsányi csokoládét használt fel hozzá - hanem azzal, hogy meztelenül árbázolja a megfeszített Jézust.

A Katolikus Liga szerint at "Én édes Uram" névre hallgató művészeti alkotás "az egyik legsúlyosabb támadás a keresztények érzései ellen" - idézte a BBC. A szervezet szerint az, hogy a bemutatót nagyhétre időzítették, egyértelművé teszi, hogy szándékos a támadás.

Cosimo Cavallaro művét a manhattani The Lab galéria mutatja be - elvileg. A galéria vezetője szerint ugyanis dühös telefonok és e-mailek tömege nyomán megfontolják, hogy kiállítsák-e a művet, de azt visszautasította, hogy direkt a nagyhétre időzítették volna a bemutatót.

A kanadai származású Cosimo Cavallaro főként élelmiszerekből készíti műveit. Egy alkalommal például mozarella-sajttal festett ki egy hotelszobát.