Olmert terroristának nevezte a palesztin kormányfőt

2007.03.31. 1:57

Terroristának nevezte Iszmáil Haníje palesztin kormányfőt Ehud Olmert izraeli miniszterelnök a Time című amerikai hetilap által készített, pénteken megjelent interjúban.

Olmert azután nyilatkozott így, hogy a beszélgetésben felfedte: a Hamász palesztin iszlamista mozgalom politikusa egymillió dollárt továbbított "terroristák egy csoportja számára, hogy terrorcselekményeket kövessenek el izraeli polgárok ellen".

Az izraeli kormányfő azt mondta, a nevezett összeg a palesztin területeken kívülről érkezett, s a Hamász egyik fegyveres szárnyának továbbították, mint fogalmazott, "terrorcselekmények elkövetésének kifejezett szándékával".

Izraeli biztonsági forrásból később annyi még kiszivárgott, hogy Izrael úgy tudja, Haníje személyesen részt vett az átutalásra vonatkozó döntés meghozatalában. A pénz továbbítása az elmúlt hetekben megtörtént.

Gázi Hamad, a palesztin miniszterelnök közvetlen munkatársa kijelentette, az izraeli kormányfő állítása "zagyva és felelőtlen". Mint fogalmazott, "terrorista az, aki gyerekeket öl, falvakat és menekülttáborokat rohan le, telepeket épít, és földeket koboz el, és az nem Iszmáil Haníje".

KAPCSOLÓDÓ CIKK