Órákon át nézi a tévét, kézszorítással és tekintetével kommunikál a tavaly szélütést kapott és sokáig kómában fekvő Ariel Saron, legalábbis ezt állítja a volt izraeli kormányfő fia. Eközben kiderült, a politikus gyógykezelésének egekbe szökő költségeit nem téríti meg a biztosítója, amiért az őt sokáig kezelő kórház a kormányhoz fordult.

Jobban érzi magát Ariel Saron volt izraeli kormányfő, és még tévét is néz - állította pénteken fia, Omri Saron egy tévéinterjúban. A fiú szerint a 79 éves politikus szemével követi a körülötte zajló történéseket, sőt kézszorítással vagy tekintetével reagál is. Órákon át nézi a tévét, főképpen természetfilmeket - mondta a fia. Kijelentését az orvosok nem kommentálták.

Ariel Saron tavaly január elején került szélütéssel a jeruzsálemi Hadassza kórházba. Azóta több műtétet hajtottak végre. Néhány hónappal később átszállították a Tel-Aviv közelében lévő Tel Hasomer kórház rehabilitációs központjába. Az orvosok szerint ez idő alatt kómában volt, és gyakorlatilag nincs remény állapotának javulására.

Közben felmerült, hogy miképpen rendezik gyógyításának költségeit. A Hadassza kórház arról értesítette ugyanis a kormányt, hogy a több százezer sékelnyi (1 amerikai dollár 4,1 sékel) kezelési költség már meghaladja azt az összeget, amelyet Saron egészségügyi pénztára megtérít. Az izraeli pénzügyminisztérium egyelőre nem válaszolt a megkeresésre. Korábban a minisztertanács jóváhagyta azt a keretet, amelyet Saron védelmének és két titkárnőjének fizetésére fordíthatnak.