A mexikói Apaculpóban volt annak a földrengésnek az epicentruma, amely pénteken hajnalban rázta meg az ország középső részét. A rengéseket Mexikóvárosban is észlelték. Károkról, áldozatokról nem érkeztek hírek.

A Richter-skála szerint 6,3-es erősségű földrengés rázta meg pénteken Mexikó középső részét - közölte az amerikai geológiai intézet. Áldozatokról, jelentősebb anyagi károkról nem érkezett jelentés. A földrengés epicentruma a Guerrero állambeli Acapulcóban volt, helyi idő szerint 0 óra 42-kor.

Hírügynökségi jelentések szerint a földlökés érezhető volt Mexikóvárosban is, ahol egy percig tartott. A főváros egyes kerületeiben ezt követően öt percig nem volt áram. Sokan kiszaladtak az utcára.

Acapulcóban a tengerparti szállodasoron tartózkodó turistákat evakuálták a hajnali 1 óra 32-kor bekövetkezett utórengést követően. Három órával az első rengés után, 3 óra 43-kor azonban egy újabb, 5,4 -es erősségű utórengés volt érezhető a fővárosban. Néhány belvárosi épületet evakuáltak, de nem sokkal később a lakók hazatérhettek.

Mexikóvárosban sokakban még él a huszonkét évvel ezelőtti, 1985 szeptemberében történt földrengés emléke, amely nagy anyagi károkkal és mintegy tízezer ember halálával járt.