Imával küzd az aszály ellen az ausztrál kormányfő

2007.04.19. 18:12

Imára hívta az ausztrálokat John Howard ausztrál miniszterelnök az egyre súlyosabb aszály miatt. Az ellenzék szerint többet érne, ha aláírnák az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásáról szóló kiotói egyezményt.

Imára hívta fel csütörtökön az ausztrálokat John Howard miniszterelnök az országot sújtó szárazság miatt. "A helyzet súlyos, nincs értelme becsapni az embereket" - mondta az ausztrál kormányfő Canberrában. "Reménykednünk és imádkoznunk kell" - tette hozzá.

Az aszály már egy százalékponttal visszavetette Ausztrália gazdasági növekedését. Amennyiben a következő hat héten belül nem esik kiadós csapadék az ország dél-keleti, gabonatermő területén, félő, hogy a farmerek nem kaphatnak többé vizet a tározókból, amelyeknek szűkös készleteit a városok ivóvízigényének kielégítésére kell fenntartani.

A hatóságok már több városban vízkorlátozást vezettek be és több helyen megtiltották a pázsit locsolását. Az ausztrál ellenzék a szárazságért Howard konzervatív kormányát okolja, amely gazdasági érdekekre hivatkozva nem hajlandó ratifikálni az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásáról szóló kiotói egyezményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK