Magas rangú kínai diplomatával tárgyalt hosszasan Fidel Castro - jelentette a kubai televízió. A megbeszélésekről ugyanakkor felvételt nem mutattak be. A hír szerint a kubai vezető egyre jobban van, és ismét ellát kormányzati feladatokat.

Egy órán át tárgyalt pénteken a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának egyik tagjával Fidel Castro. Ezzel az agg kubai vezető újabb jelét adta, hogy tavalyi műtétje egyre jobban érzi magát és újra ellát kormányzati feladatokat.

Castro és Vu Kuan-cseng (Wu Gianzheng) pénteki havannai találkozójáról a kubai televízió számolt be. Vu Kuan-cseng személyében több mint egy éve a legmagasabb rangú kínai vezető látogatott el a karibi szigetországba.

A kubai televízió a megbeszélésről nem mutatott be felvételeket.

A 80 éves kubai elnök tavaly júliusi súlyos bélműtétje óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt; egészségi állapotát államtitokként kezelik, ám munkatársai szerint állapota jól láthatóan javul. Az államfői feladatokat a műtét óta ideiglenesen Castro öccse, Raúl Castro látja el. Yardira García, az alapvető iparágak minisztere idén márciusban azt mondta, az elnök részt vesz már a döntéshozói folyamatokban, és rövidesen visszatér az állam élére. Egy héttel korábban Fidel Castro telefonon kapcsolódott be a venezuelai és a haiti elnök tárgyalásaiba.