Szerda délután örök nyugalomra helyezték az első orosz elnököt. A hétfőn szívrohamban elhunyt Borisz Jelcint állami tiszteletadással búcsúztatták.

Eltemették Borisz Jelcint. A volt orosz elnököt szerda délután helyezték örök nyugalomra a moszkvai Novogyevicsi temetőben. Oroszország első elnökének gyászkonvoja Moszkva belvárosán át hajtott a Megváltó Krisztus-székesegyházból a Novogyevicsi-kolostor melletti temetőig, ahol gyászistentiszteleten búcsúztatták.

Jelcin özvegyét, két lányát és családtagjait közrefogva orosz ortodox főpapok, Vlagyimir Putyin elnök, valamint külföldi méltóságok haladtak a gyászmenet élén, amely a koporsót ágyútalpon húzó páncélost a temető bejáratáig kísérte. Onnan a díszőrség katonái vállon vitték tovább a koporsót a fősétányon, ahol már csak a hozzátartozók, valamint a Jelcint közelebbről ismerő orosz és külföldi politikusok követték, orosz zászlókat tartó díszsorfal között.

A sírhely előtt a koporsót a katonák egy kocsira helyezték, majd az elhunyt elnök arcát újra kitakarták, s két lánya és özvegye végső búcsút vett tőle. Ezután három metropolita és más főpapok mondták el a végső imákat. Végül a koporsót lezárták, a sírgödörbe helyezték, és gyászlövések után elhangzott az orosz himnusz.