Több mint ötven ember sérült meg, amikor egy üres szerelvény beleszaladt egy személyszállító vonatba egy flandriai városban. Többb vagon kisiklott és súlyosan megrongálódott. A baleset az izegemi pályaudvaron történt, a település térségében szünetel a vonatközlekedés.

Üres vonat szaladt bele egy személyszállító szerelvénybe hátulról Belgiumban, a flandriai Izegemben, csütörtök este. A balesetben ötvenegyen megsebesültek, hárman súlyosan. A három súlyos sebesült közül az egyik az utasokat szállító vonat kalauza. A könnyebb sérültek jelentős része sokkot kapott. A személyszállító vonat Brugge-ből tartott Nyugat-Flandria másik központjába, Kortrijkba, és indulóban volt Izegemből, amikor hátulról az üres szerelvény belerohant. A baleset oka egyelőre nem világos. Mindkét szerelvény fekete dobozát vizsgálják.

A baleset nyomán komoly anyagi kár keletkezett, két vagon és az üres szerelvény mozdonya szinte teljesen használhatatlanná vált, ütközéskor az üres vonat kisiklott, és elsodorta a villamos vezeték tartóoszlopait is. Izegemnél egyelőre szünetel a vasúti forgalom, a belga vasúttársaság mentesítő buszokkal pótolja a vonatokat, a vasútközlekedés várhatóan csak vasárnap indulhat meg, egy vágányon.