Három halott egy amerikai lövöldözésben

2007.04.30. 9:10

Két embert agyonlőtt egy férfi Kansas City egyik bevásárlóközpontjának parkolójában. A fegyveres szintén meghalt, egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök végeztek vele vagy öngyilkos lett.

Rálőtt egy rendőrre, majd a Ward Parkway bevásárlóközpont parkolójába hajtott, és ott két embert agyonlőtt egy férfi az Egyesült Államokban, Kansas City-ben. A fegyverest végül a bevásárlóközpontban lőtték le, miután ott még két embert megsebesített. Egyelőre nem tudni, hogy a lövöldözővel a helyszínre érkező rendőrök végeztek, vagy öngyilkos lett - közölte Tony Sanders rendőrségi szóvivő. 
   
Az eset előzménye, hogy a rendőrök lakossági bejelentésre vasárnap délután kimentek egy házhoz ellenőrzésre, mert a lakóját rokonai napok óta nem látták. Az asszonyt holtan találták, a kocsija eltűnt. A gépkocsit később megállította és azonosította egy rendőrjárőr. Az autót a fegyveres férfi vezette, aki a rendőrre lőtt és megsebezte a karján. A rendőr, aki csak könnyebben sérült meg, viszonozta a tüzet.  A lövöldöző kilétének megállapítására megindult a vizsgálat. 
    
A vasárnapi lövöldözés nem egészen két héttel azután történt, hogy egy 23 éves dél-koreai diák 32 embert gyilkolt meg egy virginiai egyetemen, majd önmagával is végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK