Felborult pénteken az Atlanti-óceánon egy haiti bevándorlókkal zsúfolt hajó a Nagy-Britanniához tartozó Turks- és Caicos-szigetek térségében. Az amerikai parti őrség eddig legalább húsz holttestet fedezett fel a tenger felszínén, néhány tetemet már kikezdtek a cápák.

A túlélők elmondása szerint körülbelül 150 ember utazott a hajón, közülük 63-at a hajó felborulása után kimentett egy rendőrségi vízi jármű a Turks- és Caicos-szigetekről. Az eltűnt személyeket helikopter, egy amerikai C-130-as repülőgép és egy őrhajó segítségével keresik.

Helyszíni tudósítók arról számoltak be, hogy mintegy tucat holttestet láttak kiemelni a tengerből, ezeket a szigetcsoporthoz tartozó Providenciales szigetre szállították, amelytől alig egy kilométerre délre történt a szerencsétlenség helyi idő szerint még a hajnali órákban. A sziget Haititől 190 kilométernyire északra fekszik.

Az amerikai parti őrség szerint a hajót egy Turks- és Caicos-szigeteki rendőrségi jármű vontatta, amikor felborult, az ottani hatóságok azonban ezt cáfolták. Állításuk szerint amikor hírét vették a szerencsétlenségnek, a vízi rendőrség egyik hajója átfésülte a megjelölt térséget még virradat előtt, de nem bukkantak áldozatokra, és csak miután a rendőrségi jármű pirkadatkor visszatért, akadtak a mentőegységek holttestekre a vízben.

A felborult hajót a helyi hatóságok elkezdték bevontatni a Providenciales szigetre, ahol esetleges további áldozatok után kutatva átvizsgálják.