Negyvenegy embert öltek meg Irakban

2007.05.06. 11:34

Negyvenegy ember - köztük három gyerek - vesztette életét vasárnap iraki merényletekben. Pokolgép robbant Bagdadban, Kutban és Szamarrában is.

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap egy nyugat-bagdadi kereskedelmi városrészben, és megölt 30 embert, további 80-at pedig megsebesített. A merénylet helyi idő szerint délben történt a főleg síiták lakta Bajaa negyedben, amely gyakran színhelye a felekezetek közötti erőszaknak. Az egész országban vasárnap összesen 41 ember halt meg merényletekben.
   
Szamarrában összehangolt támadást indítottak lőfegyverekkel és szintén egy gépkocsiba rejtett pokolgéppel rendőrök ellen. Előbb a robbanószerkezet megölt két rendőrt és egy járókelőt. Néhány perccel később lázadók megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, és lelőttek egy rendőrt.
   
A Bagdadtól 60 kilométerrel északkeletre fekvő Baakúbában ismeretlen fegyveresek csaptak össze iraki katonákkal, és az ütközetben meghalt két polgári személy, megsebesült egy harmadik, illetve egy rendőr is.
   
A fővárostól 160 kilométerrel délkeletre fekvő Kut városban út mellett elhelyezett pokolgép ölte meg egy tanár három gyermekét, mind tíz éven aluliak. Szintén ismeretlen tettesek mozgó autóból lelőttek két fivért Nyugat-Bagdadban.
   
Fallúdzsában, Bagdadtól 65 kilométerrel nyugatra háza mellett lelőtték az iraki hadsereg egyik volt ezredesét - közölte a rendőrség. A rendőrség Szuvajrában, a fővárostól 40 kilométerrel délre, a Tigris folyó vizében rátalált három férfi golyóktól lyuggatott, bekötött szemű, megkötözött kezű holttestére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK