A Hamász televíziós csatornája szerint mégis adásban tartják azt a gyermekműsort, amelyben egy Mikiegérre hasonlító figura Izrael és Amerika-ellenes gyűlöletre uszítja a gyerekeket. Korábban a palesztin kormány azt közölte, hogy a csatorna leveszi műsoráról a vitatott produkciót.

Cáfolta csütörtökön a Hamász palesztin iszlamista mozgalom televíziós csatornája, hogy törölte volna programjából azt a gyermekműsort, amelyben egy Mikiegérre hasonlító figura Izrael- és Amerika-ellenes gyűlöletre uszítja a gyerekeket. Az al-Aksza nevű tévéadó szerint "a műsort a szokásos péntek délutáni időpontban sugározzuk".

Korábban Musztafa Bargúti palesztin tájékoztatási miniszter azt közölte, hogy a kormány kérésére a tévé levette műsoráról a vitatott produkciót. Barguti úgy nyilatkozott, hogy a "politikailag orientált" gyermekműsor "téves megközelítésben állította be a palesztinok megszállás elleni legitim harcát". "Szerencsétlen dolog volt egy gyermekműsort felhasználni politikai üzenetek közvetítésére". A miniszter egyúttal figyelmeztetett: büntetés vár minden olyan médiumra, amely megsérti a palesztin műsorsugárzási törvény rendelkezéseit.

A programra, amely a gyermekeket az iszlám előírásainak tiszteletére is neveli, a palesztin médiát ellenőrző Palestinian Media Watch nevű izraeli szervezet hívta fel a figyelmet.

A palesztin egységkormányban részt vevő Hamásznak saját tv-je és rádiója van - mindkettőt al-Akszának hívják a jeruzsálemi nagymecset után - és a közelmúltban lapot is indított.