A néhai jugoszláv elnök hamiskásan mosolygó képével hirdeti fültisztítóit egy horvát cég. A társaság vállaltan provokatív óriásplakátjain ráadásul Slobodan Milosevic egy hirhedt mondatából idéznek. A plakát komoly botrányt keltett Zágrábban.

A horvátok először nem akartak hinni a szemüknek: Slobodan Milosevic néhai jugoszláv elnök óriásplakátokról mosolyog rájuk Zágrábban. A néhai elnök képével fültisztító pálcikákat hirdet egy cég. "Rosszul hallom, rosszul hallom" - olvashatók Milosevic egyik ismert mondatának kezdőszavai a képeken, miközben egy fiatal lány arra biztatja a hamiskásan mosolygó exelnököt, hogy fogja meg és használja a fültisztító pálcikákat, mivel ezekkel fájdalommentesen megtisztíthatja füleit.

Az említett szavak Milosevic híres kijelentésére utalnak, amely eredetileg így hangzott: "rosszul hallom, rosszul hallom, hogy mit kívánnak tőlem", bár egyes belgrádi visszaemlékezések "rosszul hallom, de le lesz tartóztatva (...) garantálom" formában idézték fel Milosevic szájából 1988-ban, az első nagy belgrádi tömeggyűlésen elhangzott szavakat, amiket azt követően mondott, hogy a tömeg kántálva követelte egy albán származású vezető kommunista politikus letartóztatását. 

A helyieket felháborította a reklám. Zoran Sumajstorcic, a reklámot megrendelő Montana nevű cég tulajdonosa elismerte, hogy tudatosan provokálták a közvéleményt. A tulajdonos korlátozott anyagi lehetőségeire és a Benetton hasonlóan provokatív reklámjaira hivatkozva védekezett.

Az ötlet azonban a Vecernji list című horvát lap szerint fordítva sült el. A zágrábiak nem kaptak kedvet a vásárlásra, sőt kifejezetten dühíti őket, hogy miközben a múlt évtized horvát-szerb háborújában általuk hősnek tekintett horvát tábornokok közterületeken kiragasztott fényképeit a hatóságok leszedetik, a háborús bűnösnek tekintett Milosevic képei szabadon díszeleghetnek.