Megöltek egy magyar buszsofőrt Skóciában

2007.06.11. 20:04

Meggyilkoltak egy magyar fiatalt Glasgowban. A skót fővárosban öccsével és édesapjával együtt hoszabb ideje buszsofőrként dolgozó 26 éves férfit egy buszmegállóban késelték meg. A helyi rendőrség már őrizetbe vette a gyanúsítottakat.

Megöltek egy fiatal magyar autóbuszsofőrt a skóciai Glasgow-ban. A helyi rendőrség két gyanúsítottat őrizetbe vett.

A gyilkosságról az áldozat édesapja számolt be hétfőn. A férfi két fiával együtt dolgozott a skót nagyvárosban buszsofőrként, az apa három éve, meggyilkolt fia egy éve.

A bűntény azután történt, hogy az idősebbik fiú - öccse, annak barátnője és egy lengyel ismerős társaságában - 26. születésnapját ünnepelte. Éppen hazatérőben voltak, amikor a buszmegállóban két ismeretlen lépett oda hozzájuk, cigarettát vagy pénzt kérve. Rövid - az apa elmondása szerint nem ellenséges - beszélgetés után az ismeretlenek minden ok nélkül többször megszúrták a fiút, aki a kórházban meghalt. Öccsét is megsebesítették, ő azonban hétfőn elhagyhatta a kórházat.

A glasgow-i rendőrség hétfő este megerősítette, hogy egy 26 éves magyar állampolgárt vasárnap hajnalban megöltek a városban. A rendőrség szerint a két gyanúsítottat hétfőn őrizetbe vették, a nyomozás érdekeire hivatkozva azonban több részlettel nem szolgált.

KAPCSOLÓDÓ CIKK