Megsérült egy magyar katona Afganisztánban

2007.06.13. 11:21

Az alkarján szenvedett repeszsérülést egy magyar katona Afganisztánban. A katona egysége mellett felrobbant egy házi készítésű robbanóeszköz.

Könnyebb repeszsérülést szenvedett az alkarján egy magyar katona Afganisztánban, amikor egy házilag készített robbanóeszköz felrobbant az egysége mellett. A sérült katonát kórházba szállították, állapota stabil.

Az Afganisztánban állomásozó magyar Tartományi Újjáépítési Csoport egyik egysége felelősségi területén járőrfeladatot hajtott végre, amikor magyar idő szerint 7 óra 20 perckor Puli-Humriban házilag készített robbanóeszköz robbant a csoport közelében - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.   

Magyarország mintegy kétszáz katonával tavaly vette át a több mint 760 ezer lakosú, 63 ezer négyzetkilométer területű Baglán tartomány újjáépítési csoportjának vezetését.

A magyar katonák októbertől vették át az új misszió vezetését Afganisztánban. Feladatuk az oktatási, közigazgatási és egészségügyi újjáépítésben való részvétel és annak katonai biztosítása. Bár a hivatalos álláspont szerint ez elsősorban nem katonai feladat, Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő korábban úgy nyilatkozott az [origo]-nak, hogy a magyar katonák a korábbinál veszélyesebb feladatot látnak el Afganisztánban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK