Ismét ítéletidő zúdult Bécsre

2007.06.22. 20:06

Huszonnégy órán belül másodszor ismét ítéletidő zúdult Alsó- és Felső-Ausztria osztrák tartományokra és Bécsre, de az előző napitól eltérően péntek délután emberi áldozatokról, sebesülésekről nem érkezett jelentés.

Alsó-Ausztrián jégeső és zivatarok vonultak át, a nyugati autópályán (A1) Bécs irányában Oed és St. Valentin között, Amstetten körzetében forgalmi akadályok voltak. Amstetten és Melk térségében sok fa dőlt az úttestre, a csapadék pincéket öntött el. Baden környékén sűrű zápor és jégeső esett, a déli autópályán (A2) forgalmi akadályok nehezítették a közlekedést. Melk környékén 150 tűzoltó dolgozott a károk elhárításán.

Felső-Ausztriában a tűzoltóság kétszáz munkatársa vonult ki Perg, Freistadt, Linz és Steyr környékén. Elsősorban a Duna térségében és a nyugati autópálya hosszában volt dolguk a villanyvezetékek kijavításával, az utakra zuhant fák eltávolításával és az elöntött pincék kiszivattyúzásával.

Bécsre heves szélvihar és záporok zúdultak, a tűzoltóknak a leszakadt faágak és épületelemek elhárítása adott sok munkát. Néhány utcát egy időre le kellett zárni.

A Duna-szigeten pénteken kezdődött könnyűzenei fesztivált zivatar, jégeső zavarta meg, a szervezők megszakították a húsz színpadon zajló műsorokat, és felszólították az amúgy sem túl nagy számban érkezett látogatókat, hogy húzódjanak biztonságos, száraz helyekre.

Bécs nemzetközi repülőterét, Schwechatot átmenetileg ismét lezárták, a légikikötő nem fogad és nem indít légi járatokat.

A csütörtöki ítéletidő által Ausztriában okozott károk összegét 50 millió euróra (12,5 milliárd forint) becsülik a biztosítótársaságok.

KAPCSOLÓDÓ CIKK