Orosz tengeralattjárókkal sokkolna Chavez

2007.06.22. 6:15

Nem zárta ki annak lehetőségét Hugo Chávez venezuelai elnök, hogy a dél-amerikai ország haderő-fejlesztési programja keretében tengeralattjárókat fog vásárolni.

Chávez a hívei előtt mondott, a televízióban is közvetített beszédében mondta  ezt, reagálva azokra a hírekre, hogy Venezuela orosz gyártmányú tengeralattjárókból készült összeállítani egy flottát. Chávez szerint ez a lehetőség sokak számára "sokkoló hatással" van, de hozzátette: Caracas miért ne szerezne be ilyen fegyvereket, és szerinte nincs ebben semmi aggasztó.

A múlt héten Raúl Baduel venezuelai védelmi miniszter cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy Caracas öt tengeralattjárót kíván vásárolni Oroszországtól, amelytől korábban már 3 milliárd dollár értékben beszerzett vadászgépeket, harci helikoptereket és géppisztolyokat. Eközben Chávez megtiltotta, hogy Venezuela   amerikai gyártmányú vagy amerikai technológia alapján készült fegyvereket vegyen.

Caracasban csütörtökön jelentették be, hogy Chávez június 26-a és július 3-a között Oroszországban, Fehéroroszországban és Iránban tesz látogatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK