Áramkimaradás volt Manhattanben

2007.06.28. 0:38

Áramszünet bénította meg az életet helyi idő szerint szerda délután New Yorkban: a Manhattan-félsziget egy részén megszűnt az áramszolgáltatás, átmenetileg leállt legalább három metróvonal.

Az 50 perces áramkimaradás összesen mintegy 140 ezer fogyasztót érintett két városrészben: Manhattanben az Upper East Side-on (a Central Park keleti oldalán), valamint Bronxban. (Áramfogyasztónként átlagosan három fővel számolva több mint 400 ezer embert érinthetett a leállás.)

A Consolidated Edison áramszolgáltató közlése szerint a vezetékeknél lépett föl valami gond; a pontos okot még vizsgálják.

Az áramszünet miatt egy időre leállt három metróvonal, és nem működtek a forgalmi jelzőlámpák. A Central Park keleti oldalán lévő szépművészeti múzeumot (Museum of Arts) kiürítették, miként több iskolát is.

New York-ot és környékét ez idő tájt forróság sújtja, a melegben megugró energiafogyasztás komolyan megterheli az áramhálózatot.

Tavaly nyáron a metropolis Queens kerületében volt hasonló áramszünet, 2003 augusztusában pedig az Egyesült Államok történetének legnagyobb áramkimaradása sújtotta New York-ot és vele együtt több amerikai és kanadai nagyvárost.

KAPCSOLÓDÓ CIKK