Őrizetbe vétel az elrabolt Madeleine ügyében

Vágólapra másolva!
Spanyolországban őrizetbe vettek egy olasz férfit a Portugáliában elrabolt 4 éves brit kislány, Madeleine McCann ügyében - közölte csütörtökön forrásainak megjelölése nélkül az El País című napilap internetes honlapja.
Vágólapra másolva!

A négyéves Madeleine május 3-án tűnt el Portugáliában, egy Praia da Luz-i hotelszobából, ahol két ikertestvérével, egy kétéves kislánnyal és kisfiúval aludt, a szüleik pedig mintegy ötven méterrel arrébb egy étteremben vacsoráztak.

A portugál rendőrség eddig csak egy gyanúsítottat nevezett meg, de eddig senkit nem vett őrizetbe. Egy hónappal ezelőtt a rendőrség azt mondta, hogy az ügyben egyetlen gyanúsított után nyomoz, aki egy 35-40 éves, fehér személy. A gyanúsított sötét dzsekit és bézs színű nadrágot viselt. Feltehetően a kislányt cipelte annak a helynek közelében, ahol az eltűnt.

A szülők nemzetközi keresőkampányt indítottak gyermekük meglelése érdekében. A kezdeményezéshez számos ismert személyiség csatlakozott, így David Beckham brit labdarúgó, és J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írónője.