Megússza a nemi erőszakkal vádolt exelnök

2007.06.28. 14:40

Vádalkut kötött, így nem vonul börtönbe a nemi erőszakkal gyanúsított Móse Kacav egykori izraeli államfő. A megállapodás lényege: Kacav elismeri bűnösségét, kártérítést fizet, és lemond elnöki hivataláról.

Elkerüli a börtönbüntetést a nemi erőszakkal gyanúsított Móse Kacav izraeli exelnök az ügyben született vádalku miatt - jelentette be csütörtökön Menáhem Mazuz főügyész.

A megállapodás szerint Kacav elismeri bűnösségét szexuális zaklatás és szeméremsértés elkövetésében, kártérítést fizet a felpereseknek, illetve lemond elnöki hivataláról. Cserébe viszont elkerüli a vádemelést, illetve az esetleges börtönbüntetést.

A főügyész elmondása szerint Kacav maga kérte az ügy ilyen formájú rendezését. A szexuális botrányba keveredett elnököt január végén ideiglenesen felfüggesztették hivatalából, és az ellene indult vizsgálat idejére szabadságra küldték. A kneszet két héttel ezelőtt Simon Pereszt választotta Izrael új elnökévé. A 83 éves politikus július közepén veszi át a hatalmat Dalia Icik ügyvezető államfőtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK