Lezárták a londoni Stansted repülőteret

Vágólapra másolva!
Biztonsági riadó miatt lezárták hétfő este az egyik legnagyobb londoni repülőtér, a Stansted utascsarnokát. A zárlat oka egy gyanús, gazdátlan csomag, amelyet a terminál épületén kívül találtak.
Vágólapra másolva!

A Londontól északkeletre fekvő Stansted a brit fővárost kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül forgalom alapján a harmadik legnagyobb, a Heathrow és a Gatwick után. A rendőrség teljesen lezárta az épületet; a bent tartózkodókat nem engedik ki, és senkit nem engednek be.

Budapestről menetrendszerű járat erre a repülőtérre jelenleg nem közlekedik. A Wizzair kelet-európai olcsó jegyes légitársaság a lengyelországi Katowicéből közlekedtet járatokat Stanstedre.

A nap folyamán rövid ideig tartó zárlat volt - szintén egy gyanús csomag miatt - a London belterületén működő City repülőtéren is.

A skóciai Glasgow repülőterén, amelyet a vasárnapi súlyos merényletkísérlet után zártak le teljesen, hétfőn fokozatosan normalizálódott a forgalom, jóllehet járattörlések és jelentősebb késések továbbra is előfordultak.