Molotov-koktélt dobtak Le Pen palermói hoteljére

Vágólapra másolva!
Benzines gyújtópalackokkal és petárdákkal dobálták meg tüntetők kedden azt a szicíliai szállodát, amelyben Jean-Marie Le Pen francia szélsőjobboldali politikus is megszállt egy bevándorlási konferencia résztvevőjeként.
Vágólapra másolva!

A négynapos szemináriumot az Európai Parlament Identitás, Hagyomány, Szuverenitás nevű szélsőjobboldali frakciója szervezte. A rendezvényt szigorú biztonsági előkészületek kísérték, a résztvevőket szállító busz rendőri felvezetéssel érkezett a helyszínre.

A Flamme Tricolore olasz újfasiszta párt honlapja szerint a tanácskozás célja, hogy megoldást keressenek arra a problémára, amellyel Olaszország mint az "Európába irányuló illegális bevándorlás kapuja" küzd.

A tüntetők, mintegy húsz személy, Molotov-koktéllal, és különböző petárdákkal dobálták meg a hotelt, amelyben Le Pen megszállt, kifejezve így nemtetszésüket a szélsőjobbos politikus jelenléte miatt.

Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője a rendezvény alkalmával tartott sajtótájékoztatón felszólalt a bevándorlás ellen. "A bevándorlás minden országban szegénységet von maga után" - jelentette ki. "Franciaországban például meg kellene szüntetni a kettős állampolgárság lehetőségét. Hétmillió szegény él Franciaországban, és ez nagyrészt a bevándorlásnak tudható be" - mondta.