Rabszolgákkal termeltették a biobenzint

Vágólapra másolva!
Rabszolgasorsban tartott parasztokkal termeltette az etanolhoz szükséges cukornádat egy brazil vállalat. A cég észak-brazíliai földbirtokán ezer, nyomorúságos körülmények között tartott, ingyen dolgoztatott földművest szabadítottak ki a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Több mint ezer rabszolgaként dolgoztatott parasztot szabadítottak ki a hatóságok egy brazíliai bioüzemanyag-gyár földbirtokairól. A brazil munkaügyi minisztérium szerint a dél-amerikai országban még soha nem szabadítottak ki ennyi, rabszolgasorban tartott munkást.

A hatóságok az északi országrészben fekvő Para szövetségi államban ütöttek rajta a Pagrisa vállalat földbirtokán, ahol nyomorúságos körülmények között, a szabad ég alatt, zsúfolt, vízszolgáltatás nélküli szállásokon helyezték el a rosszul táplált, havi 80 dollárért dolgozó, de a büfében adósságokba hajszolt munkásokat.

A vállalat 900 ezer dollárral tartozik a többnyire az etanol alapanyagául szolgáló cukornádat arató parasztoknak, akiket hajnali háromtól délután ötig dolgoztattak a gyár vezetői.