Pokolgépekkel támadták a pakisztáni konvojt

Vágólapra másolva!
Tizenkét pakisztáni katona halt meg vasárnap az ország északi részén, amikor gépkocsioszlopuk ellen több merényletet hajtottak végre. A pakisztáni biztonsági erők utoljára tavaly novemberben voltak célpontjai a mostanihoz hasonló támadásoknak. A katonaság szóvivője szerint a merényleteknek köze lehet ahhoz, hogy a biztonsági erők a héten bevették a Vörös Mecsetet.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni biztonsági erők tizenkét tagja meghalt vasárnap, amikor gépkocsioszlopuk ellen merényletet hajtottak végre. A házilag eszkábált három pokolgép az afgán határ közelében akkor lépett működésben, amikor a konvoj Matta városánál haladt el. A hadsereg szóvivője negyven sebesültről számolt be.

Szombaton a pakisztáni félkatonai egységek 18 tagja vesztette életét az ország északi részén Észak-Vazirisztán törzsi vidékén. A területet a tálibokkal szimpatizáló fegyveresek fellegvárának tartják. A pakisztáni biztonsági erők utoljára tavaly novemberben voltak célpontjai a mostanihoz hasonló merényletnek, akkor a hadsereg 42 tagjával végzett egy öngyilkos merénylő.

A pakisztáni katonaság szóvivője nem zárta ki, hogy a merényletek összefüggésben állhatnak azzal, hogy a biztonsági erők a héten bevették a főváros, Iszlámábád egyik radikális mecsetét, a Lal Maszdzsidot (Vörös Mecset), miután iszlamista fegyveresek elbarikádozták magukat ott. Hivatalos adatok szerint 75 halálos áldozatot követelt a templom ostroma.