Tizen meghaltak egy pakisztáni rakétatámadásban

Vágólapra másolva!
Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki egy északnyugat-pakisztáni városra. A támadásban legkevesebb tíz ember életét vesztette, 35 pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

Az Északnyugat-Pakisztánban fekvő Bannu város egyik rendőrtisztje elmondta, hogy két lakóházat, egy mecsetet és egy üzletet találtak el rakétalövedékek helyi idő szerint a korahajnali órákban.

A rendőrtiszt terrorcselekménynek minősítette a támadást, amelynek során négy rakéta csapódott be a város területére. Valószínűleg a jelenleg ismertnél magasabb az áldozatok száma, mert feltehetően több tetemet a hozzátartozók szedtek össze - közölte a városi kórház egyik orvosa.

Bannu a észak-vazarisztáni törzsi területek bejáratánál az afgán határhoz közel lévő település. A térség melegágya az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fegyvereseinek nyújtott támogatásnak. A milicisták innen kiindulva hajtanak végre támadásokat Afganisztánban. A térségben gyakorlatilag nincs határellenőrzés.

A vidéken erősödött az al-Kaida tevékenysége, miután a szervezet felmondta a pakisztáni hatóságokkal 10 hónapja kötött tűzszüneti egyezményt.